Thursday, 6 June 2013

Pigi simpan saja air tu.

hello :)

Large

pernah tak korang rasa haus sangat-sangat bila jalan-jalan? haus melampau macam duduk di padang pasir. lepastu terikir nak beli air tak kisah lah kedai makan atau mana-mana tempat? okay itu ada kaitan dengan cerita menyiat daging aku. *chewahhh

petang semalam aku pegi teman bapak aku settle urusan kereta dia. sudahnya aku memang haus sebab lupa nak minum di rumah. dahla aku baru melantak cheese cake yang masin lagi menghauskan. so, jalan punya jalan ada lah kedai makan sebelah bank tempat bapak aku uruskan kereta dia tu. aku pun mintaklah duit dengan mak aku. mak pun bagi lah duit Rm 50. kebetulan takda duit kecik.

takda duit kecik tak kisah. takkan kedai makan femes tu takda duit baki kan? aku pun dengan konpiden masuk kedai makan tu, pegi peti sejuk dan grab air revive tin. beratur pulak dekat kaunter sebab banyak org. 1 minit kemudian, oh! turn aku


Aku : bayar air ni
Tauke : takda duit kicik kah akak?
Aku: takda
Tauke : pigi simpan saja air tu akak. takda duit kicik !
Aku : stupid!

how can you do that? aku ni customer, kena hormat. payah sangat ke nak cri duit kecik? padahal banyak je manusia beratur bayar makanan. kau dah kenapa tauke? buat geram hati aku yang memang dah haus tahap kronik!

Aku taknak lah peniaga2 bersikap macam ni. tak belajar etika ke? aku yang masih student pun reti nak hormat customer walaupun jual chewing gum. hormat sikit !

2 comments:

  1. Dah kaya glak kot. Lain kali jangang kedey nya gik. Boikot.

    ReplyDelete

Awak yang comel. Komen elok-elok tau